Leiderdorp: lekker centraal wonen

Bij de Zijl komt op de kruising van de Oude Spoorbaan en de Engelendaal in Leiderdorp. De locatie van Bij de Zijl is uniek. Tegenover een bestaande woonwijk op vijf minuten fietsen van het centrum van Leiderdorp met alle dagelijkse voorzieningen voor handen. En enorm goed bereikbaar. De uitvalswegen naar de A4 liggen net buiten de woonwijk. Je bent dus in no time in andere steden of op Schiphol. Centraler wonen kan bijna niet.

Stad en dorp

Leiderdorp is een aantrekkelijk dorp, dat van Leiden wordt gescheiden door de rivieren de Zijl en de Oude Rijn. Aan drie kanten is Leiderdorp omgeven door natuur: weilanden, polders, water. Het dorp heeft een oude kern met authentieke huisjes langs de Oude Rijn. Wandel, fiets of skate over de Zijldijk naar de meren Het Joppe, Zweiland, Kever of het Braassememeer. Heerlijk genieten van rust, groen en water. ’s Winters en zomers. Aan de andere kant grenst Leiderdorp aan Leiden met zijn reuring en uitgaansleven.

Dicht bij Leiden

In een kwartiertje fietsen zit je ook op je favoriete terras in Leiden. Of bij een wervelend optreden, een lezing van een buitenlandse professor of een bijzondere tentoonstelling in een van de vele musea. Leiderdorp is dus mooi wonen dicht bij alle stedelijke voorzieningen die je je kunt wensen.

Hotspots

Altijd iets te doen

Bij de Zijl ligt dicht bij de voorzieningen van het centrum van Leiderdorp en dicht bij de stedelijke dynamiek van Leiden. Heb je zin in reuring, dan is er altijd wat te doen in de buurt. Denk aan de maandelijkse golfdag op het Bio Science Park, het Werfpopfestival, het Leiden Film Festival en de wetenschapsdag tijdens het Kennisfestival. Ieder jaar in oktober wordt het Leidens Ontzet gevierd, waarbij traditioneel haring en wittebrood wordt uitgedeeld. Lekker eten staat ook centraal bij de Leidense Laken Feesten. Je kunt genieten van de vele musea waar Leiden beroemd om is, zoals Corpus, Naturalis, de Hortus Botanicus en het Rijksmuseum van Oudheden. En dat alles op een kwartiertje fietsen.